Çocuklar İçin İş Birliği Ağı



Koruncuk Vakfı ve İhtiyaç Haritası ortaklığı ile Avrupa Birliği Delegasyonu tarafından desteklenen “Çocuklar İçin İş Birliği Ağı” (Cooperation Network for Children in Need) projesi başladı.

Proje, Türkiye'de haklarına erişimde kısıtlamalarla karşılaşan, eğitime ve temel ihtiyaçlara erişimi risk altındaki kız çocuklarının hizmetlere erişimlerini destekleyerek çocuk refahını arttırmayı hedefliyor.

Koruncuk Vakfı’nın sahada gözlemlediği ihtiyaçlara yönelik çözüm önerisi sunmayı amaçlayan projede, ailelerin hizmetlere erişimini arttıracak model oluşturma ve hizmet sağlayıcıları bir ağda toplama yöntemleri kullanılacak.

Toplam 42 ay sürecek olan proje boyunca, kurum olarak sunduğumuz sosyal destek hizmetlerinde, çocuklarının okula devamını ve sosyal katılımını desteklemek amacıyla kapasitemizi güçlendirecek çok sayıda ve farklı türde faaliyetler hayata geçirilecek. Projenin özel hedeflerinden biri, eğitime ve temel ihtiyaçlara erişimi risk altındaki çocukların ve ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, gönüllüleri, sivil toplum kuruluşlarını ve ilgili diğer tarafları, çok paydaşlı, güçlü ve ulaşılabilir bir mekanizmayla bir araya getirerek koruyucu-iyileştirici aile destek hizmetlerini geliştirmektir. Bir diğeri ise kapsayıcı ve çok taraflı önleyici-iyileştirici aile destek hizmet modellerinin kamuoyunda bilinirliğini/farkındalığını arttırmaktır.